Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κεραμέως: Από Ιανουάριο η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε σχολείο -Στη λάσπη απαντάμε με έργα

Στην πόλη της Πάτρας βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των περιοδειών για τις επερχόμενες εκλογές.

Η υπουργός Υγείας σε ομιλία της στάθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία, για την οποία όπως τόνισε «έχουν υλοποιηθεί στο 100%».

«Στον δρόμο για τις εκλογές ο στόχος είναι ένας, δηλαδή η αυτοδυναμία, διότι ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για τη χώρα. Εμείς στη ”λάσπη” θα απαντάμε με συγκεκριμένες πράξεις και με συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη της κοινωνίας» πρόσθεσε η υπουργός και στη συνέχεια στάθηκε στο έργο της κυβέρνησης και της ίδιας στο υπουργείο Παιδείας.

«Στον τομέα της παιδείας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υλοποιήσει το 100% των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Ό,τι υποσχεθήκαμε έχει γίνει. Επί διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και αυτοί οι διορισμοί είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην εκπαίδευση, δηλαδή η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό» είπε σε στελέχη της ΝΔ, ενώ σημείωσε πως «αποκαταστήσαμε και διπλασιάσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που φθάνουν πλέον τα 120 σε όλη την χώρα».

Κεραμέως: «Από Ιανουάριο η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε σχολείο»

Ακόμη, σημείωσε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός εφαρμόστηκε και σε διαδικασίες αλλά και στην ουσία, ενώ υλοποιήθηκε η φοίτηση στο νηπιαγωγείο από τα τέσσερα έτη, όπως και η εκμάθηση αγγλικής γλώσσας».

Στο Λονδίνο η Κεραμέως για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων

Κεραμέως στην Παγκόσμια Σύνοδο Καινοτομίας: «Να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερη από τη δική μας»

«Τα ψηφιακά εργαλεία μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες. Από τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε δημόσιο σχολείο της χώρας, σε κάθε λύκειο, σε κάθε γυμνάσιο και σε κάθε τμήμα πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού» προανήγγειλε ακόμη η Ν. Κεραμέως.

Τέλος, αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «η περασμένη εβδομάδα ήταν μία από τις εβδομάδες που μας γεμίζουν με πάρα πολύ αισιοδοξία για τη χώρα, διότι βρέθηκαν εδώ 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Και αυτή η επίσκεψη είναι η πιο δυνατή ψήφος εμπιστοσύνης στα δικά μας πανεπιστήμια, στους φοιτητές μας, στους καθηγητές μας και στους ερευνητές μας, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Ετσι κερδίζεται πέρα από κάθε προσδοκία το μεγάλο στοίχημα της εξωστρέφειας για τα πανεπιστήμια».


Πηγή