Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κεραμέως: Τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν διαφορετικό κόσμο

Τη σημασία των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος ανέδειξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην 9η Υπουργική Σύνοδο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην 9η Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι χωρίς απολύτως καμία αμφιβολία πρέπει να υπάρξει συνεργασία φορέων από διαφορετικές πλευρές, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις παγκοσμίως.

Στην Κύπρο η Ν. Κεραμέως: «Ελλάδα και Κύπρος ασπάζονται κοινές αρχές και αξίες στην εκπαιδευτική πολιτική»

Κεραμέως: Οι κοινωνίες και τα εκπαιδευτικά συστήματα να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν διαφορετικό κόσμο

«Καθώς οι κοινωνίες μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα καλούνται να προετοιμάσουν τους μαθητές για έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, ένα νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ» ανέφερε η υπουργός.

«Έμφαση στην ποιοτική εκπαίδευση, συνολική προσέγγιση του ιδρύματος, ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες για μελλοντικές θέσεις εργασίας είναι οι τέσσερις πυλώνες που θα πρέπει σταδιακά να στηρίξουν όλα τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να επιτύχουν στο μέλλον», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Καταληκτικά, η υπουργός Παιδείας συνεχάρη τους διοργανωτές της Συνόδου, ενώ ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, συνώνυμη με την επωνυμία της αίθουσας που φιλοξενεί τη Σύνοδο.


Πηγή