Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέο βίντεο τον δείχνει φανερά αδυνατισμένο, να δυσκολεύεται στο περπάτημα [βίντεο]

Ένα νέο βίντεο από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, δείχνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να δυσκολεύεται να περπατήσει.

Η δραματική απώλεια βάρους του, έχει πυροδοτήσει φόβους για την υγεία του. Η προπαγάνδα του καθεστώτος ισχυρίστηκε ότι το σώμα του «μαράζωσε εντελώς» πέρυσι από τα «βάσανα» του λαού, του φτωχού έθνους του.

Το βίντεο έρχεται μετά από μια εξαφάνιση ενός μήνα που δημιούργησε νέες αμφιβολίες για το ποιος ήταν επικεφαλής του κράτους.

Βόρεια Κορέα: Σπάνια δημόσια εμφάνιση της συζύγου και της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν [βίντεο]

Βόρεια Κορέα: Υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα από καιρό η εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου

Ο Κιμ Γιογνκ Ουν επανεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο και έδειχνε πιο αδύνατος από ποτέ, αφού φέρεται να έχασε 44 κιλά το καλοκαίρι. Φαινόταν επίσης μεγαλύτερος από την ηλικία των 40 ετών στις φωτογραφίες από μια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου τον Ιανουάριο.

Τα τελευταία πλάνα του Κιμ αποκαλύφθηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο 2021: «Ένα μεγάλο νικηφόρο έτος», το οποίο προβλήθηκε από την κρατική κορεατική τηλεόραση Central TV.

Φορώντας ένα φαρδύ πουκάμισο και ένα παντελόνι, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να κατεβαίνει προσεκτικά μια ράμπα, σε ένα βροχερό εργοτάξιο τον περασμένο Αύγουστο. Κατηφορίζει αργά προς τα πλάγια πάνω στις ξύλινες σανίδες, ενώ οι υπόλοιποι δίπλα του περπατούν κανονικά στην πλαγιά στραμμένοι προς τα εμπρός.

Αναφερόμενος στην απώλεια βάρους της Κιμ, ο αφηγητής λέει: «Μας έδειξε την πατρική του πλευρά με το σκληρό χιόνι, τη βροχή και τον άνεμο, ενώ αναλάμβανε τη μοίρα του έθνους και των ανθρώπων όπως τα δικά του παιδιά».

«Το σώμα του μαράθηκε τελείως και έδειξε τη μητρική του πλευρά υποφέροντας πολύ και ανησυχώντας να πραγματοποιήσει τα όνειρα των ανθρώπων».

Άλλα πλάνα δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να καλπάζει πάνω σε ένα παραμυθένιο άσπρο άλογο μέσα από δάση και σε μια παραλία κοντά σε μια από τις επαύλεις του στην ανατολική ακτή.

Το βίντεο είναι μονταρισμένο μαζί με πλάνα από τανκς που πυροβολούν, αν και δεν είναι σαφές αν ήταν παρών στις ασκήσεις.

Το ντοκιμαντέρ καυχιέται επίσης για την «πολυάσχολη χρονιά» του Κιμ, παρόλο που το 2021 είχε τον μικρότερο αριθμό δημοσίων εμφανίσεων στη δεκαετή βασιλεία του, αναφέρει το NK News.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε παλιότερη φωτογραφία
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε παλιότερη φωτογραφία

Παρατηρητές της Βόρειας Κορέας λένε ότι η ταινία προπαγάνδας είναι μια προσπάθεια να περιγραφεί η απώλεια βάρους του, ως θυσία από αλληλεγγύη με τις λιμοκτονούσες μάζες, καθώς οι κάτοικοι πασχίζουν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα βασικά είδη για την επιβίωση.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένα άλλο τηλεοπτικό μήνυμα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε έναν δακρυσμένο πολίτη να λέει ότι ο κόσμος ανησυχεί για τον «αδυνατισμένο» ηγέτη. Ήταν πολύ ασυνήθιστο καθώς συνήθως η υγεία και η προσωπική ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι κάτι που απαγορεύεται αυστηρά να ασχολείται ο κόσμος.

Οι δραματικές αυξομειώσεις βάρους του ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών. Έχει αναφερθεί επίσης ότι πάσχει από ουρική αρθρίτιδα – πόνο στις αρθρώσεις που συνδέεται με μια πλούσια διατροφή – κάτι που ίσως εξηγεί τη δυσκολία του στην πλαγιά.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ξανά στο κοινό δείχνοντας πολύ πιο αδύνατος, μετά από σχεδόν ένα μήνα απουσία. Μια άλλη εξαφάνιση του τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη από το 2014.

Πριν από λίγες ημέρες, η Βόρεια Κορέα δημοσίευσε φωτογραφίες που όπως είπε, τραβήχτηκαν από το διάστημα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκτόξευσης πυραύλου εδώ και χρόνια. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήταν παρών στην εκτόξευση, την έβδομη μέχρι στιγμής στη χώρα το 2022.


Πηγή