Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχουν στοιχεία για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην Υγεία

Σαφές κατέστησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, καθώς και το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής, το γεγονός ότι δεν θα στηρίξει πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική) στον χώρο της Υγείας.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνάντησης με τους δημοσιογράφους, είναι απαράδεκτες οι διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί ουσιαστικά παρεμβαίνει και υπαγορεύει αποφάσεις πριν συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για στελέχη μας. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα της χώρας, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και από τις διενέξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξαν πως όση λάσπη κι αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να ρίξει, δείχνει πανικό και δεν πρόκειται το Κίνημα Αλλαγής να επιτρέψει να γίνει αρένα η πολιτική ζωή ενόψει των εκλογών.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογραμμίστηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τις δικές του προτάσεις. Ειδικότερα για το ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, οι δύο ομιλητές τόνισαν ότι η άμεση εκλογή του από το λαό συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος ενώ το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής από τις εκλογές. «Ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να μιλάει γι’ αυτό γιατί το χρησιμοποίησε το 2014», τονίστηκε σχετικά.

localStorage.clear();


Πηγή