Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΚΙΝΑΛ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την παράταση θητείας των πρυτάνεων

Κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ασκεί ο αντίστοιχος Τομέας του ΚΙΝΑΛ, με επίδικο, τη φορά αυτή, μια τροπολογία για τη θητεία των πρυτάνεων.

Όπως, ειδικότερα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «ενώ η υπουργός Παιδείας παρουσιάζει σε συναντήσεις με Σύνοδο Πρυτάνεων, ΠΟΣΔΕΠ και πολιτικά κόμματα τις «σκέψεις» της για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, την Τετάρτη 23/3/2022 το υπουργείο κατέθεσε αιφνιδιαστική τροπολογία που παρέχει νέα παράταση της θητείας των πρυτάνεων έως 31/12/2022 και απαγορεύει την προκήρυξη εκλογών για πρυτανικές αρχές».

ΚΙΝΑΛ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη θητεία των πρυτάνεων

Ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει εξάλλου, ότι «ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ζητούσε (σσ η υπουργός Παιδείας) να μην προκηρύξουν εκλογές οι πρυτάνεις δέκα πανεπιστημίων, όπως οφείλουν λόγω λήξης θητείας, διαβεβαίωνε τη Σύνοδο των πρυτάνεων ότι δεν θα δοθεί παράταση. Η υπουργός αποδεικνύεται αναξιόπιστη και οι διακηρύξεις της περί της πρόθεσής της να μειώσει τις παρεμβάσεις του υπουργείου στη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι απλή επικοινωνιακή φούσκα.

Απαιτούμε την απόσυρση της τροπολογίας, να δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου και να προχωρήσει στην άμεση συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Πηγή