Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΚΚΕ για έξοδο Ελλάδας από ενισχυμένη εποπτεία: Mόνιμες οι δεσμεύσεις και οι μηχανισμοί της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ανακοίνωση για έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι προκλητικοί, όχι μόνο γιατί τα δυσβάσταχτα βάρη, που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό την τελευταία δεκαετία παραμένουν στο ακέραιο, αλλά και γιατί η περίφημη “ευρωπαϊκή κανονικότητα” συνοδεύεται με μόνιμες δεσμεύσεις και μηχανισμούς ελέγχου για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιπλέον, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο “υπερμνημόνιο” σε βάρος των λαών της Ευρώπης», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, το Eurogroup άναψε και επίσημα «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, σηματοδοτώντας και το τέλος της 12ετούς κρίσης.

«Βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία. Τίτλοι τέλους στην εποχή της κρίσης μετά από 12 χρόνια. Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αποκαθίστανται συνθήκες κανονικότητας στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2010», τόνιζαν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Για σημαντική εθνική επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για μια «ιστορική ημέρα» για την την Ελλάδα, η οποία «επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».


Πηγή