Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας: «Θα είμαστε παρόντες στον έλεγχο εντός και εκτός Βουλής»

Τις πυρόπληκτες περιοχές στην Αγχίαλο, το Σέσκλο, το Βελεστίνο και τον Άγιο Γεώργιο στη Μαγνησία επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα και τοπικά στελέχη.

«Είμαστε εδώ, στον αγροτικό συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου, όπου τα σημάδια της καταστροφής είναι παραπάνω από εμφανή. Όλη η Μαγνησία πληγώθηκε από αυτή τη μεγάλη καταστροφή», ανέφερε ο κ. Μάντζος σε δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι «η καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο, την κτηνοτροφική παραγωγή, είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Από 80-100%».

ΠΑΣΟΚ: 7 ερωτήσεις για τις εκρήξεις στην 111 ΠΜ -«Αναγκαία η πλήρης απόδοση ευθυνών, σε όλα τα επίπεδα»

Μάντζος: Πολλά τα ερωτήματα, που άπτονται ακόμη και της λειτουργίας των αμυντικών μας εγκαταστάσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως: «Νομίζω ότι η συζήτηση για την πρόληψη, την αντιμετώπιση επί του πεδίου αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών δεν πρέπει να κλείσει έτσι βιαστικά. Θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι, ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Αγχιάλου αλλά και όλοι όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες αναπτύχθηκαν παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ψηλή βλάστηση στις εν λόγω περιοχές».

«Είναι πολλά τα ερωτήματα, που άπτονται ακόμη και της λειτουργίας των αμυντικών μας εγκαταστάσεων στην περιοχή της Μαγνησίας. Θα είμαστε παρόντες στον έλεγχο εντός και εκτός Βουλής ώστε να έχουμε τις κρίσιμες απαντήσεις», τόνισε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε ότι το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαπίστωσε διπλή -οικονομική και οικολογική- καταστροφή. «Η έμφαση στην πρόληψη και η εκπόνηση αποτελεσματικών σχεδίων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ», πρόσθεσε.

Ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε ότι «οι εκρήξεις πυρομαχικών και οι καταστροφές σε μια κρίσιμη για την αμυντική θωράκιση της χώρας αεροπορική βάση πλήττουν το κύρος των ενόπλων δυνάμεων. Είναι άμεση ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης, είναι κρίσιμο να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γύρω περιοχές».


Πηγή