Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κουμουτσάκος: Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ασκεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Κάνει λόγο για απόλυτη ανικανότητα και κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτική ευθύνης και τονίζει πως η 23η Ιουλίου «θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνει πως «οι 90 νεκροί, το πένθος και η καταστροφή εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

«Είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης» σχολιάζει και προσθέτει ότι τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. «Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήταν η Ν.Δ. κυβέρνηση «γιατί σοβαροί άνθρωποι θα είχαν επιλεγεί για τα σοβαρά καθήκοντα. Γιατί θα υπήρχε έστω ένας στοιχειώδης συντονισμός ανθρώπων και υπηρεσιών που τώρα ήταν εγκληματικά ανύπαρκτος. Γιατί το κράτος δεν θα ήταν παράρτημα της Κουμουνδούρου».

Εγκαλεί την κυβέρνηση για διαχείριση της κρίσης με ψέματα και ανακριβείς ή μισές πληροφορίες μπροστά στις κάμερες, για φθηνό εντυπωσιασμό και παραπλάνηση των πολιτών.

Πέρα από την τραγωδία, όπως λέει στην ίδια συνέντευξη, η χώρα είναι «μεσίστια», «γιατί είναι μια χώρα καθηλωμένη, σκυφτή. Χωρίς αυτοπεποίθηση. Χωρίς πραγματική προοπτική. Πορεύεται χωρίς σχέδιο. Χωρίς όραμα. Αδύναμη να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική της προστιθέμενη αξία, τις οικονομικές της δυνατότητες, τις μεγάλες δεξιότητες των Ελλήνων, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει».

Όσον αφορά στην έξοδο από το πρόγραμμα, σημειώνει πως δεν είναι είσοδος στην ελευθερία και στην ευημερία, όπως ψευδώς προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα. Εκείνοι που το επικαλούνται είναι οι ίδιοι που έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε μέτρα 5 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια και σε θηριώδη υπερπλεονάσματα για περισσότερο από σαράντα χρόνια, με ταυτόχρονη αυστηρή τριμηνιαία επιτήρηση.

localStorage.clear();


Πηγή