Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κουτσούμπας: Ο λαός μας μπορεί μόνο να απορρίψει τη νέα συμφωνία του κεφαλαίου

«Η εργατική τάξη, ο λαός μας δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τις συμφωνίες του κεφαλαίου, για τους όποιους συμβιβασμούς γίνουν ανάμεσα στα διεθνή επιτελεία του, για τη δυνατότητα οι καπιταλιστές να επενδύουν τα κεφάλαια τους με εξασφαλισμένη μεγαλύτερη κερδοφορία. Η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνο να απορρίψει τη νέα συμφωνία του κεφαλαίου».

Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην τεχνική συμφωνία και τα μέτρα που αυτή περιλαμβάνει, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σήμερα το μεσημέρι, στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν η ΚΝΕ και οι οργανώσεις του ΚΚΕ, για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «στις μέρες μας ο Καιάδας ονομάζεται “επιστροφή στην ανάπτυξη”» και στην συνέχεια μίλησε για τα αντίμετρα, σημειώνοντας: «Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα. Παραμύθι που αλλάζει όνομα. Αντίμετρα, δηλαδή, μέτρα για τη στήριξη των μονοπωλίων».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, ότι «όσο για τα μέτρα διαχείρισης της απόλυτης ένδειας, που καθόλου δεν υποτιμάμε, τα συσσίτια, τα σχολικά γεύματα, τα επιδόματα φτώχειας, είναι η ομολογία ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει ένας λαός που έχει γονατίσει, είναι τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της μεγάλης καπιταλιστικής κερδοφορίας».


Πηγή