Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κούλογλου κατά Πολάκη και ΣΥΡΙΖΑ: Αν κρατικοποιήσουμε τράπεζες θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ!

Σε οξεία σύγκρουση οδηγούνται τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις Πολάκη ότι τη «δεύτερη φορά» θα πρέπει το κόμμα του να κρατικοποιήσει τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Με δηλώσεις του ο Στέλιος Κούλογλου κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη για κατάθεση μη σοβαρών προτάσεων που θα απαιτούσαν έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράγματι, κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας τράπεζας, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εθελούσια έξοδο δικαστών θα περιλαμβάνει η «δεύτερη φορά Αριστερά», προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Επιπλέον ο κ. Κούλογλου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει επεξεργαστεί μεταρρυθμιστικές προτάσεις, ούτε έχει κάνει την αυτοκριτική του.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98, ο κ. Κούλογλου αντέδρασε στις ιδέες Πολάκη λέγοντας «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη».

Ζήτησε να μη δίνει τόση σημασία ο κόσμος ούτε να «ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Επεσήμανε ότι «ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα, αυτοκριτική

Με αφορμή την έξαρση του χουλιγκανισμού στη Θεσσαλονίκη, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε πως «το βλέπουμε και τώρα με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και με τη δολοφονία του Άλκη, η δικαιοσύνη, δυστυχώς, αφήνει χωρίς τιμωρία δράστες και άλλα πράγματα πολλά, τα οποία να μην σας τα απαριθμήσω. Η δίκη παραδείγματος χάρη του κ. Σαββίδη για παράδειγμα έχει αναβληθεί οχτώ φορές. Ε, δεν γίνεται τώρα. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό». «Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ανομίας, δηλαδή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν;» διερωτήθηκε ο κ. Κούλογλου και πρόσθεσε ότι «τώρα πώς θα αλλάξουν είναι ένα θέμα. Γι αυτό το θέμα θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα.»

Κληθείς, ακόμη, να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους». «Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο!», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.


Πηγή