Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο δελφινιού στη Χερσόνησο -Είχε παγιδευτεί σε βράχια [εικόνες & βίντεο]

Ένα δελφίνι που είχε τραυματιστεί σοβαρά, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από τα βράχια της Χερσονήσου Κρήτης, όπου είχε παγιδευτεί, τελικά ξεψύχησε.

Παρά τις αγωνιώδεις των λουόμενων, το θαλάσσιο θηλαστικό που βγήκε στην παραλία του Κοκκίνη Χάνι, στο ύψος των κατασκηνώσεων της περιοχής, το θαλάσσιο θηλαστικό άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neakriti, το δελφίνι φαίνεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό του, με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το επαναφέρουν στη θάλασσα, αλλά η βοήθειά τους δεν αρκούσε για να σωθεί η ζωή του.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, το συμπαθές θηλαστικό επέστρεφε στην ακτή, ενώ φαίνεται να χτύπησε το κεφάλι του σε παρακείμενους βράχους.

Μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών που βρισκόταν στην Ντία έσπευσε στην παραλία του Κοκκίνη Χάνι, ώστε να συνδράμει με το σκάφος του για να βγει το δελφίνι στα ανοικτά, ωστόσο το άτυχο ζώο δεν τα κατάφερε.

Η προσπάθεια των λουόμενων να σώσουν το δελφίνι, δεν στέφθηκε με επιτυχία
Η προσπάθεια των λουόμενων να σώσουν το δελφίνι, δεν στέφθηκε με επιτυχία

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, το θαλάσσιο θηλαστικό έφτανε σχεδόν τα 2 μέτρα, ενώ ζύγιζε πάνω από 50 κιλά. Οι Αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνα αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό.


Πηγή