Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κυβερνητική σύσκεψη σήμερα στη Βρετανία για τη στρατηγική του Brexit

Η Βρετανία δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά στις επιχειρήσεις ποια θα είναι η μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αποχώρησή της, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Γκρεγκ Κλαρκ.

«Είναι μια διαπραγμάτευση που επίκειται» είπε για τις κυβερνητικές συνομιλίες σχετικά με την προσέγγιση του Brexit. «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι μέχρι να υπάρξει συμφωνία και των δύο πλευρών» ξεκαθάρισε μιλώντας στο BBC, χωρίς να δώσει πληροφορίες για το τι ακριβώς επιθυμεί η Βρετανία ή σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα έχει οριστικοποιηθεί αυτή η προσέγγιση.

Ο επιχειρηματικός κλάδος, εξηγεί το Reuters, ζητεί μεγαλύτερη σαφήνεια από την κυβέρνηση σχετικά με τα εμπορικά και τελωνειακά θέματα και το πώς θα διαμορφωθούν μετά το Brexit, το 2019.

Σήμερα η Τερέζα Μέι θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς της για να συζητήσουν τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.

Η Βρετανία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, για την οποία οι λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο.

localStorage.clear();


Πηγή