Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο ομογενών στην Ουκρανία: Απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης

Θλίψη και οργή προκαλεί η απαράδεκτη πράξη της ρωσικής επίθεσης σε αμάχους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον θάνατο 6 ομογενών στην Ουκρανία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε συλλυπητήρια στου οικείους τους και τόνισε πως το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

6 Ελληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κοντά στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι 2 Ελληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανάς και 6 ακόμη τραυμαστίστηκαν από το βομβαρδισμό ρωσικού αεροσκάφους κατά αμάχων και λίγο αργότερα 4 Ελληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουγάς επίσης κοντά στη Μαριούπολη.

Οι δύο ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ:

Για τους 2 νεκρούς στο χωριό Σαρτανάς:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Για τους 2 νεκρούς στο χωριό Μπουγάς:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων»


Πηγή