Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κύμα καύσωνα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά

Κύμα καύσωνα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά

Αντιμέτωπες με κύμα καύσωνα βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι ανατολικές ΗΠΑ, με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» τους 35 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Σχεδόν 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα αισθανθούν τις συνέπειες αυτού του καύσωνα που θα πλήξει μια μεγάλη έκταση, από τις μεσοδυτικές Πολιτείες μέχρι τα παράλια του Ατλαντικού, όπως ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Κατά τόπους, το απόγευμα, η αισθητή θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 45 βαθμούς, προειδοποίησε η υπηρεσία, καλώντας τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα: να πίνουν πολλά υγρά, να φροντίζουν τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού –ηλικιωμένους και μικρά παιδιά– να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στο ύπαιθρο και να μην αφήνουν ζώα ή παιδιά μέσα σε αυτοκίνητα.

Ο καύσωνας αναμένεται ότι θα πλήξει και πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης άνοιξε 500 χώρους στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να βρουν λίγη δροσιά. Ο αγώνας του τριάθλου που ήταν προγραμματισμένος για αύριο Κυριακή αναβλήθηκε λόγω της ακραίας υγρασίας και της υψηλής θερμοκρασίας. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυνε έκκληση προς όλους «να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην εκτίθενται στη ζέστη, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο».

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, κυρίως λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή