Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στον Δημάκη όπως η Θάτσερ στον Μπόμπι Σάντς

Για «αυταρχική και απάνθρωπη στάση» καταγγέλλει τη διευθύντρια του Νοσοκομείου Φυλακών του Κορυδαλλού ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης  καθώς, «προφανώς, με πολιτική κάλυψη του Στ. Κοντονή», απαγόρεψε στον ίδιο και στο μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ Μάνια Μπαρσέφσκι την είσοδο στο νοσοκομείο, όπου είχαν πάει με σκοπό να δουν τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, «του οποίου η ζωή βρίσκεται σε οριακό σημείο». «Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Βασ. Δημάκη, θυμίζει, τηρουμένων των αναλογιών, τη στάση της ανάλγητης Βρετανικής κυβέρνησης προς τον Μπόμπι Σάντς», τόνισε σε δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ντροπή ότι η κυρία διευθύντρια αντί να μας δεχθεί στο γραφείο της, μας συνάντησε έξω από την κεντρική πόρτα του Νοσοκομείου, λες και είχε να αντιμετωπίσει τρομοκράτες και όχι εκπροσώπους δημοκρατικού πολιτικού κόμματος» και ανέφερε ότι «δεν μας επέτρεψε καν να δούμε τον απεργό πείνας και δίψας Βασ. Δημάκη, προφασιζόμενη ότι δεν είχαμε άδεια προς τούτο από το Συμβούλιο Φυλακών, στο οποίο θα έπρεπε να είχαμε υποβάλλει αίτηση». «Όταν της εξηγήσαμε ότι οι περιστάσεις είναι τελείως έκτακτες και ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να συμβεί με ευθύνη τους το μοιραίο και ότι αυτό το θέμα έχει μείζονες ανθρώπινες αλλά και πολιτικές διαστάσεις και πως είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ευαισθητοποιηθούμε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, γιατί φοβούμεθα ότι ο απεργός πείνας και δίψας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, η διευθύντρια των φυλακών έμοιαζε να ζει στον δικό της κόσμο και μας αντιμετώπισε, σχεδόν, προσβλητικά και περιφρονητικά, χωρίς να κάνει καν τον κόπο να μας ενημερώσει για την κατάσταση του Βασ. Δημάκη», προσέθεσε.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «το αίτημα του Βασ. Δημάκη να σπουδάσει υπό ανθρώπινες συνθήκες είναι εύλογο», σημειώνοντας: «Όταν ένας κρατούμενος διακινδυνεύει την ίδια του την ύπαρξη και διεκδικεί με τέτοιο κόστος την μόρφωση του, δίνοντας ακόμα και την ζωή του για να σπουδάσει, νομίζω ότι αξίζει μιας ευκαιρίας και μιας ιδιαίτερης ευαισθησίας. Άλλως, ο σωφρονισμός είναι κενό γράμμα».

Και κατέληξε: «Φοβούμαι ότι, τηρουμένων των αναλογιών, η κυβέρνηση επιδεικνύει απέναντι στον Βασ. Δημάκη μια στάση ανάλογη με εκείνη της αποικιοκρατικής Βρετανικής κυβέρνησης προς τον Μπόμπυ Σάντς που τον οδήγησε στον θάνατο.

Βεβαίως τα μνημόνια μετάλλαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο, όμως, όσο να φτάνει στα όρια της φυσικής εξόντωσής ανθρώπων που διεκδικούν με τίμημα την ίδια τους την ύπαρξη, μια ζωή με κάποιο νόημα;»

localStorage.clear();


Πηγή