Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Φρένο» Κουρουμπλή στις παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών

Φρένο στις παράνομες ναυλώσεις τουριστικών επαγγελματικών σκαφών (Yacht) βάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως τόνισε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα των εγκαινίων, της πρώτης έκθεσης Yachting στην Αθήνα που διοργανώνει από τις 12 έως τις 16 Απριλίου στη Μαρίνα Αλίμου ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Μόνιμου Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, το υπουργείο αντιμετωπίζει με τρόπο αποφασιστικό το οξύ αυτό ζήτημα που αντίκειται στους όρους επιχειρηματικής δράσης του κλάδου. Την ίδια στιγμή ο υπουργός, απευθυνόμενος στους φορείς του κλάδου, επεσήμανε ότι το υπουργείο θέλει να δώσει λύση στο ζήτημα που τους απασχολεί αναφορικά με την πώληση της Μαρίνας Αλίμου και για τον λόγο αυτό προανήγγειλε και συνάντηση με τον σύνδεσμο τους.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ασυναγώνιστο νησιωτικό περιβάλλον για τους λάτρεις των σκαφών αναψυχής, με 16.000 χλμ. ακτογραμμής και 6.000 αγκυροβόλια. Ο ΕΟΤ, όπως είπε, προβάλλει τον θαλάσσιο τουρισμό και την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο τρέχει δράσεις για την ανάπτυξή του.

localStorage.clear();


Πηγή