Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λεβέντης: Η ανευθυνότητα του πολιτικού συστήματος ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας

Ανευθυνότητα στο πολιτικό σύστημα καταλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα «τεράστιες ευθύνες στον δικομματισμό για το κατάντημα της χώρας» και επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να πάμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις», είπε στη δευτερολογία του ο κ. Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα του κλεισίματος της αξιολόγησης στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Και πρόσθεσε: «Δεν λέχθηκε κάτι καινούργιο σήμερα στην αίθουσα. Έφθασε η ακροδεξιά να βγαίνει λάδι και να κραυγάζει ότι έχει δίκαιο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ για τους δημοκρατικούς αγώνες και το παρακράτος, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «κανένας επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει ακούγοντας τέτοιες συζητήσεις, ή αν κάποιοι απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Ο κ. Λεβέντης έδωσε έμφαση στις επενδύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του στην ενίσχυση ενός «μεγάλου αναποτελεσματικού δημόσιου κράτους που δεν προσφέρει, αντίθετα επιβαρύνει με τους χιλιάδες αργόμισθους που προστατεύονται».

«Προσβάλει την τιμή του πολιτικού κόσμου ότι διορίζαμε από το παράθυρο χιλιάδες άτομα στις ΔΕΚΟ και τους λέγαμε δεν θα φύγει κανείς ποτέ», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια χωρίς επενδύσεις; Αν ναι, τότε συνεχίστε το κόψιμο στις συντάξεις και καθίστε στην εξουσία όσο θέλετε».

localStorage.clear();


Πηγή