Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Μάθαιναν γερμανικά στο Παρίσι πριν έρθουν οι ΗΠΑ»

Τη σφοδρή επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν λίγο μετά την επιστροφή του από το Παρίσι όπου παρέστη σε εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο από το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το πρόβλημα είναι πως ο Εμανουέλ Μακρόν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας στη Γαλλία, 26%, και ένα ποσοστό ανεργίας κοντά στο 10%», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα πιο εθνικιστική από τη Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι, και δικαιολογημένα», συνέχισε προτού γράψει, σε ένα άλλο tweet με κεφαλαία γράμματα, «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!» απηχώντας το προεκλογικό σύνθημά του «Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έστειλε μηνύματα για τη Γαλλία και τον Μακρόν, ειρωνευόμενος τη γερμανική κατοχή στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αιτιολογήσει την αντίθεσή του στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού και επιτιθέμενος στις εμπορικές πρακτικές του ιστορικού συμμάχου του.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία ενός δικού τους στρατού για να προστατεύσει την Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία. Όμως ήταν η Γερμανία στους Παγκόσμιους Πολέμους», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, μαζί με πολλούς αρχηγούς κρατών, για την 100ή επέτειο της ανακωχής στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πώς λειτούργησε αυτό για τη Γαλλία; Άρχισαν να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν έρθουν οι ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος Μακρόν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» για την προστασία της Γηραιάς Ηπείρου. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να «προστατευθεί η Ευρώπη από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» στον τομέα του κυβερνοχώρου.

Την Παρασκευή, άρτι αφιχθείς στο Παρίσι, ο Τραμπ είχε ήδη καταγγείλει, με σφοδρότητα στο Twitter, αυτή την ιδέα του Γάλλου προέδρου.

Tην πρωτοφανή επίθεση Τραμπ, σχολίασε -ανωνύμως- σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου, χαρακτηρίζοντας, ειρωνικά, «ευχάριστο» το γεγονός ότι ο Τραμπ θυμάται την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά δεν σχολίασε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

«O Γάλλος Πρόεδρος δεν έχει κάτι να πει», σημείωναν πηγές από το Μέγαρο Ηλυσίων , προσθέτοντας ότι ο κ. Μακρόν είχε καταστήσει σαφείς τις θέσεις του για τον ευρωπαϊκό στρατό και την άμυνα της ΕΕ στον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή