Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Μάχες χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το πρωί η Κεντρική Επιτροπή, ξεκαθαρίζουν οι επίδοξοι διάδοχοι Τσίπρα

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη «μετά Τσίπρα εποχή» διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.

Oι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν από το Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Ήδη, δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν «μπει» και επίσημα στον «χορό» της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος «κάρφωσε» εμμέσως την Εφη Αχτσιόγλου, λέγοντας πως θα ήταν «λάθος η επιστροφή στη φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς», και ίσως και ο Παύλος Πολάκης.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά υπό συνθήκες… μάχης χαρακωμάτων, καθώς τα «συντροφικά μαχαιρώματα»… αφθονούν, με «καρφιά» να εξαπολύονται ένθεν-κακείθεν.

Ενώ επέκειτο η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως θα διεκδικήσει το «χρίσμα», «ήρθε» το πρώτο «χτύπημα» από τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook εξαπέλυσε πυρά κατά του Ευ. Τσακαλώτου και του Γ. Χουλιαράκη, ζητώντας την παραίτησή τους, γιατί «έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές».

«Σφάζει» Τσακαλώτο ο Πολάκης

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παύλος Πολάκης «εμφανίστηκε» με μια δηκτική ανάρτηση, που επίσης «φωτογράφιζε» Τσακαλώτο. Ενθυμούμενος μια (φαινομενικά άσχετη) «δικαστική μάχη» που έδωσε από το υπουργείο Υγείας «για να διώξει 77 εργολάβους από τα νοσοκομεία», σχολίασε:

«Είδα αυτό και συγκινήθηκα. Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα. Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων, των από κάτω, προς το καλύτερο. Με απόφαση, επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή. Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία! Όχι με θολούρες, με δηθενιες και υποτιθέμενη ”αστική αυτοπεποίθηση”», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φράση του ίδιου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχε πει σε συνέντευξή του το 2022, για το αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας:

«Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

«Δεν είμαστε ηλίθιοι», σχολιάζει η Ζανέτ Τσίπρα -Η «μπηχτή» για Αχτσιόγλου

Στο «γήπεδο» της αντιπαράθεσης (με ένα έμμεσο «καρφί» κατά της Έφης Αχτσιόγλου) μπήκε και η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ.

Στην πρώτη ανάρτησή της, η Ζανέτ Τσίπρα αναφέρει: «Εγώ δεν θα πάρω θέση υπέρ καμμίας και κανενός (φανερά) όμως λέω… όμως… ο μύθος του Αίσωπου για τον λαγό και την χελώνα…γράφτηκε πχ…γύρω στα 500 πχ και 2023 μας κάνουν 2.523 χρόνια… εεεε λοιπόν μήπως να τον ανατρέψουμε… ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ… Έλεος πια….».

Στη συνέχεια δηλώνει ότι «θα είμαι παντού, γιατί απλά εγώ είμαι ανιδιοτελώς στην αριστερά παιδιόθεν» και ζητά από τους διαδικτυακούς της φίλους: «Να τα βάλουμε κάτω λοιπόν. Αλλά όλα μα όλα».

Αμέσως μετά η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να στηλιτεύσει -απαντώντας σε σχόλιο χρήστη- το «είμαστε με τους πολλούς», που ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. «Θέλει, πρέπει (άποψη εκφράζω και ίσως να κάνω λάθος) καθαρές θέσεις… και με τις καθαρές θέσεις ο καθένας μας να αποφασίσει… Αυτά τα λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι… δεν βοηθάμε… αυτό και μόνο…».




Πηγή