Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μήνυμα Πατούλη από τη Σαγκάη: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Μήνυμα Πατούλη από τη Σαγκάη: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

« Η Ελλάδα είναι παρούσα παντού. Γυρίζει σελίδα και στρέφεται στο μέλλον», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από το πολιτιστικό κέντρο «Σπίτι της Ελλάδας» («Hellas House»), στη Σαγκάη, το οποίο επισκέφθηκε με τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Κίνα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «Σπίτι της Ελλάδας» βρίσκεται στην καρδιά της κινεζικής μεγαλούπολης και αποτελεί ένα πολιτιστικό κέντρο και χώρο εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία της χώρας, αλλά και να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία.

Με αφορμή την επίσκεψη στο «Hellas House», ο περιφερειάρχης τόνισε από τη Σαγκάη πως η «Ελλάδα είναι παρούσα παντού» και χαρακτήρισε συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ τιμητικό να διαπιστώνεται «τόσο ενεργό και ζωντανό το ελληνικό στοιχείο» σε μία μακρινή χώρα, όπως η Κίνα.

Και συμπλήρωσε σχετικά: «Πρεσβευτές μας είναι η μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και τα εξαιρετικά προϊόντα μας. Θα επενδύσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με στόχο να ενισχύσουμε το επιχειρείν, να αυξήσουμε τον τουρισμό μας και να φέρουμε επενδύσεις, που θα συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή