Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μία σταλινική επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού της ρωσικής Δούμα

Γνωστή για τις εγκωμιαστικές της αναφορές στον Στάλιν και τις ακραίες συντηρητικές της θέσεις είναι μία δημοσιογράφος και βουλευτής, η οποία θα ορισθεί σύντομα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού της ρωσικής Δούμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ρωσικών Μέσων ενημέρωσης.

Ο διορισμός της Ελένα Γιαμπόλσκαγια προωθείται από το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία και η εκλογή της είναι διασφαλισμένη, παρά τις αντιρρήσεις των κύκλων του Πολιτισμού της Ρωσίας.

«Δεν υπάρχουν παρά δύο δυνάμεις ικανές να φυλάξουν τη Ρωσία από τον γκρεμό. Η πρώτη ονομάζεται Θεός και η δεύτερη, Στάλιν», είχε γράψει σε άρθρο της το 2007 στην εφημερίδα Izvestia.

«Ο εθνικισμός είναι η απάντηση της ψυχής και του σώματος στη βίαιη απάλειψη των συνόρων… στην παγκοσμιοποίηση του ιδιωτικού, ακόμη και γενετικού, μας χώρου», έγραφε σε άλλο κείμενο το 2011.

Δημοσιογράφος που εξελέγη βουλευτής το 2016, η Ελένα Γιαμπόλσκαγια είναι επίσης γνωστή για την υποστήριξή της στον νόμο του 2013 που τιμωρεί «την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα προς τους ανηλίκους», που έχει καταγγελθεί από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Γιοσίφ Ράιχλγκαους κατήγγειλε τον επικείμενο διορισμό της Ελένα Γιαμπόλσκαγια χαρακτηρίζοντάς τον «τερατώδη», ενώ άλλοι κύκλοι του Πολιτισμού, όπως ο συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν, χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την απόφαση.

Το πόστο του προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού της Δούμα είναι κενό από τον θάνατο του σκηνοθέτη Στανισλάβ Γκοβορούκιν τον Ιούνιο.

localStorage.clear();


Πηγή