Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα για την Κιβωτό του Κόσμου και τις προνοιακές δομές

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 της Δευτέρας (20/11) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, για την Κιβωτό του Κόσμου» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου θα διεξαχθεί σχετικά με τη λειτουργία της δομής και τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου.

«Κιβωτός»: Ποια είναι η σύζυγος του π. Αντώνιου -To προφίλ της πρεσβυτέρας

«Κιβωτός του Κόσμου»-Νέα καταγγελία 20χρονης: «Ο πατήρ Αντώνιος έδινε έγκριση να μας κλειδώνουν στα δωμάτια»

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λειτουργία των δομών της Κιβωτού του Κόσμου είτε πρόκειται για επικεφαλής, είτε για εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει λύσεις για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αλλά και για το τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Κιβωτός του Κόσμου: Τα μέτρα που εξετάζονται για τη δομή

Η έκβαση της υπόθεσης αναμένεται να δρομολογήσει κι άλλες εξελίξεις όσον αφορά την Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί επόπτης στη δομή, η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δεδομένος θεωρείται ο οικονομικός έλεγχος.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί με την οικονομική ενίσχυση της Κιβωτού. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega το Σάββατο (19/11), είχε αναφέρει πως με δική του απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που έχει δώσει στον οργανισμό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.


Πηγή