Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

«Μεγάλη αναβάθμιση η στρατηγική συνεργασία μας με την Ιπποδρομίες ΑΕ»

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ με τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, παρουσίασαν την προηγούμενη Παρασκευή (09/03), τη στρατηγική τους συνεργασία, με μια πολύ όμορφη ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Ιππόδρομου Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Το newsbeast.gr ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, Αλέξη Χαραλαμπίδη, ο οποίος δέχθηκε με μεγάλη χαρά να αναφερθεί σε αυτήν τη συνεργασία, η οποία αναβαθμίζει το ιπποδρομιακό ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για την απήχηση των ιπποδρομιών στην Κύπρο, είπε: «Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, η Λέσχη Ιπποδρομιών λειτουργεί από το 1930, ο Ιππόδρομος είναι εκεί τόσα χρόνια και υπάρχει ιπποδρομιακή κουλτούρα. Το άθλημα είναι πολύ διαδεδομένο και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον».

Σχετικά με το τι σκοπεύει να πετύχει η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας με τη στρατηγική συνεργασία της με την Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ, απάντησε: «Σίγουρα, οτιδήποτε προσθέσεις σε αυτό το οικοδόμημα, θα είναι για καλό όλων. Θα αναπτυχθεί η ιππική βιομηχανία, θα υπάρχουν πιο δυνατές και ανταγωνιστικές ιπποδρομίες, με την προβολή τους στο εξωτερικό, αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να βλέπεις και τι μπαίνει στον κουμπαρά. Οπότε, θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη αναβάθμιση και θα είναι προς όφελος και των δύο».

Αναφορικά με το τι εκπλήξεις μπορεί να περιμένει το φίλιππο κοινό στο κοντινό μέλλον, σημείωσε: «Το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε και εμείς και εσείς τον στοιχηματισμό στις ιπποδρομίες. Η παραπέρα συνεργασία είναι αυτή που θα φέρει τα περισσότερα οφέλη. Εμείς παλιά είχαμε έναν θεσμό, που λεγόταν “All Star Show”. Ήταν ιπποδρομίες με υψηλά έπαθλα, πολύ ανταγωνιστικές, που συμμετείχαν και αναβάτες από την Ελλάδα, αλλά και champions αναβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και γινόταν ένα πραγματικό σόου, που διαφήμιζε τις ιπποδρομίες σε όλη τη χώρα. Το επόμενο βήμα είναι αυτό…

Μετά, προσβλέπουμε σε κάτι πιο μεγάλο. Να συναγωνιστούν ελληνικά άλογα στον Κυπριακό Ιππόδρομο και κυπριακά άλογα στον Ελληνικό Ιππόδρομο. Άρα, νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Τέλος, για το ότι οι ιπποδρομίες στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια είχαν περάσει σε μια αμφίβολη φάση, αλλά πλέον, χάρη στον ΟΠΑΠ, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην αναβάθμισή τους, ο κ. Χαραλαμπίδης, τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον ΟΠΑΠ και στην Ιπποδρομίες Α.Ε., γιατί όλοι περίμεναν ότι αυτό θα σβήσει. Το γεγονός ότι υπάρχουν ιπποδρομίες, ενδιαφέρον και κόσμος, το ότι κάποιοι αγοράζουν άλογα από το εξωτερικό, είναι σημαντική αρχή.

Θεωρώ, όμως, για να αντέξει ένα οικοδόμημα και να μεγαλώσει, πρέπει να υπάρχουν γερά θεμέλια. Για να υπάρχουν γερά θεμέλια, πρέπει να υπάρχει ντόπια ιπποπαραγωγή. Άρα, θεωρώ ότι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουν ο ΟΠΑΠ και η Ιπποδρομίες, είναι να δώσουν κίνητρα στους Έλληνες ιπποπαραγωγούς να ζωντανέψουν ξανά τα κτήματά τους και να παράγονται άλογα στην Ελλάδα».

localStorage.clear();


Πηγή