Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στην Πρέβεζα, με σύλληψη διακινητών

Στον εντοπισμό 70 μεταναστών, ανάμεσά τους 32 παιδιά, καθώς και στη σύλληψη έξι αλλοδαπών, που σύμφωνα με τις Αρχές ήταν οι διακινητές τους, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου (20/01) στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Αϊ-Γιαννάκης Πρέβεζας, εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα «MPIR» σημαίας Ουκρανίας με τέσσερις επιβαίνοντες, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο επιβαίνοντες, το οποίο κατευθυνόταν από την περιοχή του Λούρου Πρέβεζας με κατεύθυνση την Πάργα. Όταν το φορτηγό έφτασε στην περιοχή Αϊ-Γιαννάκης, αποβίβασε μεγάλο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην παραλία και με τη χρήση βοηθητικού φουσκωτού σκάφους επιβιβάστηκαν στο ιστιοπλοϊκό MPIR.

Στη συνέχεια, το σκάφος ξεκίνησε με προορισμό τις ιταλικές ακτές, ενώ ο συνοδηγός και ένας εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος που παρέμειναν στη ακτή, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Ακολούθως, δύο περιπολικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν στελέχη των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, ακινητοποίησαν το «MPIR», στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος – διακινητές, καθώς και εβδομήντα μετανάστες (27 άνδρες , 11 γυναίκες και 32 παιδιά), ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ακινητοποίησαν στην περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας το φορτηγό και συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το  ιστιοφόρο σκάφος και το φορτηγό αυτοκίνητο.

localStorage.clear();


Πηγή