Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπουτάρης: Εντός του 2018 θα ξεκινήσουν μεγάλα έργα στην πόλη

«Το μέλλον ανήκει στις πόλεις», αλλά πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης». Πρόσθεσε επίσης ότι η αυτοδιοίκηση είναι «από τη φύση της κοντά στον κόσμο και στις ανάγκες του».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι χάρη στην πολιτική εξωστρέφειας που υιοθέτησε η διοίκηση του δήμου τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν σημαντικά οι διανυκτερεύσεις στην πόλη από ένα σε τρία εκατομμύρια, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό των ξένων επισκεπτών της και άνοιξαν και 25 νέες ξενοδοχειακές μονάδες. «Ο δήμος κράτησε όρθια την αγορά της πόλης», είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Αυτό που λέμε είναι, ο δήμος ανοίγει δρόμους».

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη αξιοποίησης «χρηματοδοτικών εργαλείων, που αποτελούν και εγγυημένες πηγές χρηματοδότησης». Ενώ ανέφερε ότι ο δήμος προετοιμάζει πρόταση για πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος, από κοινοτικά κονδύλια, που θα τη σταθεροποιήσει και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και της αγοράς εργασίας.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει στη σύναψη δανείου, ύψους 20 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εντός του έτους θα ξεκινήσουν μεγάλα έργα, με πρώτο, την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

localStorage.clear();


Πηγή