Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μετέθεσαν τον παπά που οδηγεί Harley λόγω… εξορκισμών

Σάλο έχει προκαλέσει στο Βόλο η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η μετάθεσή του από την Παναγιά Τρύπα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Κάτω Γατζέας για πολλούς αποτελεί «εξορισμό». Οι πιστοί θεωρούν ότι… έρχεται πιο κοντά τους, σε αντίθεσή με τους συναδέλφους του κληρικούς που εφέρετο να εδήλωναν ότι «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και πως οι πρωτοβουλίες που λάμβανε δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας.

Στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έβαλε… φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης. Σε μια αυθόρμητη κίνηση, μάλιστα, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους».

Η καθημερινότητα του πατέρα Γεώργιου, ο οποίος είναι 46ετών, έχει γαλάζια μάτια, οδηγεί μηχανή Harley και καπνίζει πίπα και πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, φαίνεται πως έχει αναστατώσει μέρος της Εκκλησίας.

Ο αντισυμβατικός –σύμφωνα με τα πρότυπα της ιεροσύνης- ιερέας που ξεκίνησε να υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα). Την ερχόμενη όμως Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία λειτουργία που θα τελέσει στο συγκεκριμένο ιερό παρεκλήσσιο. Με απόφαση της Μητρόπολης μετατίθεται στην Κάτω Γατζέα.

Ήδη διενεργείται στο διαδίκτυο, ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα «Παραμονή του π. Γεωργίου Δεληκώστα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα».

Στο μήνυμα της σελίδας που δημιουργήθηκε και στόχο έχουν να συγκεντρώσουν 10.000 ηλεκτρονικές υπογραφές, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια σπουδαίου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα, όπως η δημιουργία ράμπας για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στον Ναό, καθημερινές Ακολουθίες, σεμινάρια κ.α. αποπέμπεται με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και τοποθετείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα, χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου, απομακρύνοντας τον από τον κόσμο».

Πηγή: taxydromos.gr


Πηγή