Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε την πρώτη μέρα της επίσκεψης Μακρόν το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε με ικανοποίηση την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Από την κυβέρνηση θεωρούν ότι οι τοποθετήσεις Μακρόν για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο ίδιος στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν επίσης ότι η στρατηγική Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Εφιστούν ωστόσο την προσοχή στη δήλωση Μακρόν ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

Θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του Μακρόν παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτιμούν ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Τέλος την Παρασκευή, η κυβέρνηση θέλει και θα επιδιώξει μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

localStorage.clear();


Πηγή