Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Με «κινηματογραφικό» βίντεο εγκαινίασε την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Μάικ Πενς

Ο Μάικ Πενς εγκαινίασε με ένα «κινηματογραφικό» βίντεο την εκστρατεία του για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω στον αμερικανικό λαό και πιστεύω ότι ο Θεός δεν έχει τελειώσει ακόμη με την Αμερική. Μαζί, μπορούμε να επαναφέρουμε αυτή τη χώρα και οι καλύτερες μέρες για το μεγαλύτερο έθνος στη Γη έρχονται!» έγραψε στο Twitter ο Πενς, μαζί με το βίντεο της ανακοίνωσης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 υπό την απειλή των υποστηρικτών του τότε προέδρου, ξεκίνησε σήμερα τον αγώνα για το πρεδρικό χρίσμα και θα βρεθεί απέναντι στον πρώην φίλο και συνεργάτη του. Ο Τραμπ και Πενς πλέον είναι και επίσημα πολιτικοί αντίπαλοι.

«Διαφορετικοί καιροί απαιτούν διαφορετική ηγεσία», σημείωσε στο βίντεο που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στην πρώτη του ομιλία στην πολιτεία της Αϊόβα, ο Πενς.

Αν και θα ήταν «εύκολο να μείνω στο περιθώριο», προσθέτει, «δεν μεγάλωσα έτσι. Γι’ αυτό σήμερα, ενώπιον του Θεού και της οικογένειάς μου, ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.

Το «κινηματογραφικό» σποτ του Μάικ Πενς

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του FiveThirtyEight, ο Πενς απολαμβάνει ένα 5,4% υποστήριξης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Η τρίτη θέση του, ωστόσο, απέχει κατά πολύ από το 16% του Ρον Ντε Σάντις, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να βρίσκεται με ασφάλεια στην πρώτη θέση με ποσοστό 53,7%, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μεταδίδει η Daily Mail.

Επισημαίνοντας το ιστορικό του στο βίντεο της ανακοίνωσης, ο Πενς είπε ότι είναι «γιος της ενδοχώρας, εγγονός Ιρλανδού μετανάστη».

Ως εκ τούτου, είπε, «η οικογένειά μου έχει ζήσει το αμερικανικό όνειρο. Είχα τη μεγάλη τιμή να υπηρετήσω στο Κογκρέσο, ως Κυβερνήτης και ως Αντιπρόεδρός σας και θα είμαι πάντα υπερήφανος για την πρόοδο που κάναμε μαζί, για μια ισχυρότερη, πιο ευημερούσα Αμερική».

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα, λέγοντας: «σήμερα, η χώρα μας έχει πολλά προβλήματα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ριζοσπαστική αριστερά έχουν αποδυναμώσει την Αμερική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το αμερικανικό όνειρο συνθλίβεται κάτω από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, οι μισθοί πέφτουν, η ύφεση απειλείται».

«Τα νότια σύνορά μας βρίσκονται υπό πολιορκία και οι εχθροί της ελευθερίας προελαύνουν σε όλο τον κόσμο, και ακόμα χειρότερα, οι διαχρονικές αμερικανικές αξίες δέχονται επίθεση όσο ποτέ άλλοτε», λέει στο προεκλογικό του σποτ.


Πηγή