Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-2019 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα ναυάγια στο Αιγαίο έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Πάρου.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι, «η χώρα μας δεν μπορεί και δεν θα αποτελέσει ξανά την πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης» και προσθέτει ότι, «απεναντίας, εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα. Φέτος, είχαμε τις λιγότερες ροές εδώ και δέκα χρόνια και προχωρήσαμε σε αποσυμφόρηση των νησιών μας, αλλά και των δομών της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Επιπλέον, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως, «συγχρόνως, ξεκάθαρα, παραμένει στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης ένα νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που, αφενός θα συμβάλει στην μείωση των ροών και αφετέρου θα προβλέπει σαφή αλληλεγγύη μέσω υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων». Καταληκτικά, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «μετά από πολλά χρόνια, ανακτούμε τον έλεγχο του Μεταναστευτικού».

Υπενθυμίζεται ότι, στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά της Πάρου και έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, επέβαιναν περίπου 80 άτομα, με τους διασωθέντες να μεταφέρονται προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ου νησιού. Μάλιστα, το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το ναυάγιο.


Πηγή