Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης: Ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης οι χειρισμοί των πλειστηριασμών

«Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, πήγαμε στο “οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία””, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 7ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ήρθε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό». Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άρχισε τους πλειστηριασμούς όχι από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ότι το θέμα θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή, όπως και οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. «Η Ελλάδα, με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποκλίνει αντί να συγκλίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και αντί να προοδεύει βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος και αναξιοπιστίας», τόνισε. «Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι πρέπει για να μην είναι η Ελλάδα «ουραγός και επαίτης, που ζητάει βοήθεια».

Για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι την καλωσορίζει και εξέφρασε την πεποίθηση να είναι ουσιαστική και όχι για επικοινωνιακή.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στο Προσυνέδριο του κόμματος έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε επικεφαλής του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

localStorage.clear();


Πηγή