Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης: Αντί για Μέτσοβο, πάει… Χανιά μετά τα Χριστούγεννα -Γιατί άλλαξε προορισμό

Αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας το περασμένο Σάββατο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε ότι θα πάει στο Μέτσοβο για τα Χριστούγεννα.

«Στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Θα πάω στο Μέτσοβο. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια φράση που ερμηνεύθηκε ως ευθεία αναφορά στην προκήρυξη των εκλογών.

Οπως πληροφορούμαι, είχε όντως κλείσει για ένα τριήμερο στην ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου, από 26 έως 29/12. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη μόλις χθες και τελικώς θα μείνει στην Αθήνα τα Χριστούγεννα και την επομένη θα πάει στα Χανιά, στο σπίτι του στην Κρήτη για ξεκούραση και ποδηλατάδα -ίσως και για μπάνιο, καιρού επιτρέποντος.

Φαίνεται ότι οι αποφάσεις παίρνονται τελικώς και… παρά θιν’ αλός. Το χειρότερο είναι ότι διάφοροι τοπικοί πολιτευτές, παρατρεχάμενοι και κομματάρχες, που είχαν σπεύσει να κλείσουν… δωμάτια στο Μέτσοβο, μάλλον δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν εισιτήρια για Κρήτη.

Δεν ξέρω τι μέτρησε περισσότερο στην απόφαση του πρωθυπουργού να αλλάξει γνώμη: Οι «ορδές» παρατρεχάμενων, ή η απογοήτευση από την έλλειψη χιονιού στα βουνά. Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι στις λίγες ημέρες ξεκούρασης θα κλειδώσει οριστικά και η ημερομηνία των εκλογών.


Πηγή