Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μητσοτάκης στο ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους τις έχασαν λόγω της φωτιάς

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί προσφέρει η κυβέρνηση, όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ρόδο που έκαψε 135.000 στρέμματα δάσους στήθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ στη χώρα, αφού με συντονισμένες ενέργειες απομακρύνθηκαν 19.000 άτομα.

«Τόσο στους υπόλοιπους προορισμούς, όσο και στη Ρόδο οι Βρετανοί είναι καλοδεχούμενοι και αυτό που αποδείχθηκε από την κρίση των ημερών στο νησί είναι ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112.

«Πάντα είχαμε πυρκαγιές, και στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, η έντασή τους έχει γίνει μεγαλύτερη λόγω της κλιματικής αλλαγής εξήγησε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα έχει ως απόλυτη προτεραιότητα και την προσαρμογή και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μετάβαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, αλλά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Μεσόγειο», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό επεσήμανε ότι η ελληνική προσέγγιση είναι σκληρή, αλλά δίκαιη, έχει επιτύχει μείωση των ροών προς τα νησιά. Η Ελλάδα θέλει νόμιμες οδούς για την έλευση μεταναστών, με τους δικούς της όρους όμως, όχι με τους όρους των διακινητών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή