Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες για την Πρωτομαγιά

Με κεντρικό σύνθημα ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ για να τιμήσουν την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ενόψει και της γενικής απεργίας της 17ης Μαΐου έγινε κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση με στόχο να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές έχοντας ως παράδειγμα τη σημερινή ημέρα μνήμης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία προς την Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα, φωνάζοντας συνθήματα.

prwtmklth5 sgsynt3 sgsynt2

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στο σημείο βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

prwtmsy1 prwtmsy2 prwtmsy3 prwtmsy4

«Η Πρωτομαγιά του 2017 θα αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων, δυναμικών, εργατικών, λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.

Πρωτομαγιάτικη πορεία υπέρ των 1.600 Παλαιστίνιων κρατούμενων στις φυλακές του Ισραήλ, που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας «το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα προστατεύουν», πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα.

laentsytb6 laentsytb5laentsytb7

Στον δρόμο προς την πρεσβεία η ΛΑΕ έκανε διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον όπου πραγματοποιούνται οι συνομιλίες με τους θεσμούς.

«Από εδώ κυβερνάται η χώρα, δεν κυβερνάει το Μαξίμου. Εδώ είναι η εξαθλίωση και ο πόνος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Βίντεο / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος


Πηγή