Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μιχαηλίδου για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην έμπρακτη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την επιτακτική ανάγκη μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας ισότητας αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε το «παρών» σήμερα (10/12) στο Be Αn Ally Forum, όπου τόνισε πως για πρώτη φορά στη χώρα μας αναγνωρίζονται σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο έμπρακτα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «για πρώτη φορά η χώρα αποκτά εθνικό σχέδιο θετικών πολιτικών παρεμβάσεων που προσβλέπουν στην κατάργηση αθέμιτων διακρίσεων και στη θεσμική θωράκιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Ειδικότερα, από 1/1/2022, αίρεται η οριζόντια απαγόρευση της αιμοδοσίας από ανθρώπους που είχαν συνάψει οποιαδήποτε ομοφυλοφιλική σχέση.

»Επίσης, από τις 24 Ιουνίου του 2021, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών του ΟΑΕΔ και τρανς άτομα, που χρόνια τώρα βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τον αποκλεισμό και την απόρριψη και έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και στην κοινωνική ζωή, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».

Η Δ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η διαφορετικότητα είναι το θεμέλιο της ζωής. Δεν είμαστε και δεν μπορούμε να είμαστε ίδιοι. Διαφέρουμε, λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, σωματικής και νοητικής ανάπτυξης. Μπορούμε όμως να είμαστε ίσοι και πρέπει να είμαστε ίσοι. Σήμερα, στο Be an Ally Forum, συζητήσαμε για την ανάγκη της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την κατάργηση αθέμιτων διακρίσεων. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα».


Πηγή