Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μοραβιέτσκι με αφορμή την 78η επέτειο απελευθέρωσης στο Άουσβιτς: «Ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα»

«Ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά την 78η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι «χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», σε ομιλία του με αφορμή την 78η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης από τον Κόκκινο Στρατό, ημερομηνία που τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Την ημέρα της απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου θανάτου του Χίτλερ, του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ας θυμηθούμε ότι ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», έγραψε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στη σελίδα του στο Facebook, ζητώντας να υποστηριχθεί η Ουκρανία, ώστε η ιστορία να μην επαναληφθεί.

Ρώσοι εκπρόσωποι δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις της 78ης επετείου από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον Κόκκινο Στρατό, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Μια κίνηση που άλλους τους βρήκε σύμφωνους και άλλο εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία συμμετείχε πάντα στις τελετές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της χώρας εκφωνούσε ομιλία στην κύρια τελετή.


Πηγή