Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μπακογιάννης για τα έργα που δρομολογούνται: «Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας»

«Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις δυνατότητες της πόλης και τα έργα που δρομολογούνται ή είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Ποιος σχεδιάζει την Αθήνα;» που διοργάνωσαν την Τετάρτη το Ίδρυμα Schwarz και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, επισήμανε παράλληλα ότι από πλευράς δήμου είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης έθιξε τις επιδράσεις που ενδέχεται να έχει στην Αθήνα το project του «Ελληνικού», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κινδυνεύει να μείνει η πίσω αυλή της ανάπτυξης». Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο» με τους εξής τρεις άξονες: Απελευθέρωση και αναδιανομή του δημόσιου χώρου, βιώσιμη κινητικότητα και μικτές χρήσεις.
 
«Ναι, θέλουμε να αλλάξουμε την Αθήνα, αλλά να μη χαθεί το DNA της». Θέλουμε τόνισε «μια πόλη που θα ανταποκρίνεται και θα δέχεται πολίτες του 21ου αιώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.


Πηγή