Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μπακογιάννης και Ιμάμογλου ήπιαν καφέ με φόντο την Ακρόπολη πριν τη Σύνοδο των Βαλκάνιων Δημάρχων

Στην Αθήνα διοργανώνεται, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) με τη συμμετοχή 66 πόλεων από δέκα χώρες των Βαλκανίων και του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η Αθήνα παραλαμβάνει τη σκυτάλη της προεδρίας από την Κωνσταντινούπολη. Το Δίκτυο B40 είναι μια κοινή πρωτοβουλία Μπακογιάννη – Ιμάμογλου και η ιδρυτική σύνοδος είχε γίνει πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Εκρέμ Ιμάμογλου, εθεάθησαν να πίνουν καφέ στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που ξεκινά απόψε με συμβολική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και ομιλία του Δημάρχου Αθηνών.

Εξαιρετικές οι σχέσεις των δύο δημάρχων

Οι σχέσεις των δύο δημάρχων είναι εξαιρετικές. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, είχε εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στον Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο μόλις έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπακογιάννης είχε στείλει το μήνυμα ότι «η δημοκρατία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ούτε οι αξίες μας είναι α λα καρτ», εκφράζοντας «τη συμπαράσταση στον φίλο Εκρέμ Ιμάμογλου».

Ποιοι συμμετέχουν στη Σύνοδο

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν με ομιλίες ο Ντάριο Ναρντέλλα, Πρόεδρος του Δικτύου Eurocities και Δήμαρχος Φλωρεντίας, καθώς και οι Δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, των Τιράνων, της Σόφιας, του Βελιγραδίου, του Σεράγεβου, του Κότορ, του Αυλώνα κ.ά.

Σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών Δήμων καθώς θα λάβουν μέρος, οι Δήμαρχοι από άλλους 32 Δήμους της χώρας: Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρικκαίων, Πάτρας, Χαλκίδας, Καλαμάτας, Χανίων, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Κηφισιάς, Αγ. Δημητρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κορυδαλλού, Παλλήνης, Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Κορίνθου, Μυτιλήνης, Χίου, Κέρκυρας, Άργους, Ορεστιάδας, Λευκάδας, Καρπενησίου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Κιλελέρ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τη Δευτέρα 23 έως την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.


Πηγή