Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπακογιάννης: Οι μαθητές επιστρέφουν σε ασφαλείς και επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες

Πρώτο κουδούνι αύριο για την νέα σχολική χρονιά και μια μεγάλη επιχείρηση «σαρωτικής» καθαριότητας και απολύμανσης στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης, πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες, από το Δήμο Αθηναίων.

Προτεραιότητα είναι, οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να είναι καθαροί, υγειονομικά ασφαλείς και πλήρως εξοπλισμένοι.

Ειδικά συνεργεία καθαριότητας και απολύμανσης φρόντισαν τις εκπαιδευτικές αίθουσες και τους σχολικούς χώρους (τουαλέτες, θρανία, πόμολα, κιγκλιδώματα, πόρτες και άλλες επιφάνειες) των συνολικά 389 εκπαιδευτικών μονάδων, τοποθετώντας παράλληλα αντισηπτικά διαλύματα, σαπούνια χειρός, χλωρίνη και απολυμαντικά, σε απολύτως επαρκείς ποσότητες.

Την ίδια στιγμή, 150 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με τη συνδρομή σύγχρονων μηχανημάτων επιχειρούν περιμετρικά των σχολείων, καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας σχολαστικά τις εισόδους, καθώς επίσης δημόσιους χώρους και πολυσύχναστα σημεία, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, διαβεβαιώνει ότι οι μαθητές επιστρέφουν σε ασφαλείς, φροντισμένες, πλήρως εξοπλισμένες και επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες και προσθέτει «Η προσπάθεια μας για καθαρά και κυρίως ασφαλή σχολεία δεν σταματά ποτέ. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος, στον οποίο συμμετέχουν με μεράκι και αγάπη όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, στηρίζοντας έμπρακτα την σχολική κοινότητα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εξασφαλίζουμε ότι τα παιδιά της πόλης μας θα επιστρέψουν σε ασφαλείς, φροντισμένες, πλήρως εξοπλισμένες και επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες. Σε ζωντανές «κυψέλες» μάθησης και ψυχαγωγίας, στις οποίες τα παιδιά μας θα διαμορφώσουν σχέσεις, θα δημιουργήσουν νέες φιλίες και θα κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα»,

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για τη Δια Βίου Μάθηση, θα υλοποιηθεί ένα πλέγμα δράσεων με στόχο την έμπρακτη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο δήμος θα υποστηρίξει τους μαθητές άπορων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, παρέχοντας τους πρόσθετη διδακτική στήριξη μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες.

Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει μέσω των δημοτικών ιατρείων τη δυνατότητα σε γονείς να προγραμματίσουν για τα παιδιά τους εντελώς δωρεάν σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά έως 16 ετών είναι παιδιατρική εξέταση, οφθαλμολογική εξέταση (από 8 ετών και άνω) και οδοντιατρική εξέταση. Για εφήβους άνω των 14 ετών, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα καρδιολογικής εξέτασης, ενώ για παιδιά έως 14 ετών, θα πρέπει να προηγηθεί παραπομπή από παιδίατρο. Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν κλείνουν ραντεβού στα εξής τηλέφωνα: 2103626587 (1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο-όλες οι ειδικότητες), 2109239865 (2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου-όλες οι ειδικότητες), 2103427515 (3ο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων-παιδίατρος και οδοντίατρος) και 2108836200 (6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης- όλες οι ειδικότητες).

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 και οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο 2ο όροφο του σχολείου, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00. Εναλλακτικά ηλεκτρονικά με την συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, email: koinoniko.frontistirio@athens.gr.


Πηγή