Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μπαλαούρας: Δεν είναι φασίστες και ρατσιστές οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Εξηγήσεις για τη δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

«Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, πιστεύω ότι αυτό που ήθελε να πει -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής – είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις,  νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν. Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό», δήλωσε ο κ. Μπαλαούρας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης. Μία διαπίστωση κάνω ότι υπάρχει και κόσμος, ο οποίος έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών. Προσωπικά, κάτι που αποφεύγω να αναφερθώ, έχω σκοτωθεί στην επιτροπή της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες και ιδιαίτερα με τον Κασιδιάρη. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».

Όταν ρωτήθηκε για τη χτεσινή αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα που είπε τον κ. Καμμένο «μπούλη» και στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Γελάω απλώς. Ο πρωθυπουργός έκανε ένα χαριτολόγημα. Δε νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού ιδιαίτερα. Ήθελε να δώσει έναν φιλικό τόνο για την παρουσία του εκεί.

Με τον κ. Καμμένο υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Πριν από τις εκλογές του 2015 είχα γράψει δύο άρθρα στην «Εποχή» που παρουσίαζα το πρόγραμμά του και έκανα μία σκληρή κριτική. Όμως από εκεί και πέρα η συνύπαρξη με τα προβλήματα που αναφέρατε όπως για τη διάκριση των φύλων, τη διάκριση μεταξύ των ομοφυλόφιλων, γενικά των ομάδων που είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ να τις υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, υπάρχει μία σύγκλιση. Δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα. Όταν και τις δύο φορές και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη το 2015 έγιναν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση παρά μόνο με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι δέχτηκαν. Με το ΠΑΣΟΚ υπήρχε άβυσσος.

Δεν μας ένωσε ο κρατισμός. Όσο για τους ‘μετακλητούς’, όπως γνωρίζετε όλοι οι βουλευτές  και της ΝΔ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δικαιούνται κάποιον αριθμό συνεργατών. Ωστόσο ο  ΣΥΡΙΖΑ  δεν πήρε όσους δικαιούνται Εγώ δεν έχω πάρει κανέναν».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη στο Καστελόριζο με χρυσαυγίτες βουλευτές, ο κ. Μπαλαούρας είπε: «Να αποσαφηνίσουμε κάτι για το ταξίδι του κ. Καμμένου. Αυτό που θα πω είναι πολύ χειρότερο. Ήταν απόφαση της επιτροπής εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Σε αυτό το  ταξίδι θα πήγαιναν οι βουλευτές της επιτροπής ανεξαρτήτως κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως έβγαλε ανακοίνωση που επέκρινε αυτή την επίσκεψη. Νομίζω γενικότερα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ακόμη και Xρυσαυγίτες να μην πηγαίναν, μόνο και μόνο σε μία ευαίσθητη περίοδο όπως αυτή, δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα».


Πηγή