Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Νέα προκλητική δήλωση Μπαχτσελί: Καλά τα είπε ο Ερντογάν – Είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο

Η Τουρκία εξαπέλυσε νέα εμπρηστική παρέμβαση με ευθείες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός του σύμμαχος, ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, σχολίασε τις προχθεσινές απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, λέγοντας ότι «είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο, καλά τα είπε ο πρόεδρος μας».

Συρίγος: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» του Ερντογάν

Απειλές Ερντογάν: Έλληνες μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη -Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και πρόσθεσε: «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται».

Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε και φράσεις με μηνύματα που παρέπεμπαν τόσο στο 1922 όπως το «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» αλλά και στον Αττίλα και στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 όπως το «θα έρθουμε βράδυ».

Πριν από λίγες μέρες, ο Μπαχτσελί είχε κάνει ανάλογες ακραίες τοποθετήσεις με αφορμή την τουρκική προβοκάτσια με τους S-300 λέγοντας ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει άμεσα αυτή την τρέλα. Ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», ενώ προανήγγειλε διπλωματικές ενέργειες απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και παραβιάσεις

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια επιθετική προπαγάνδα κατά της χώρας μας, κατηγορώντας την για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα επιδιώκοντας την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας στο Αιγαίο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.


Πηγή