Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νέες εικόνες καταστροφής από την νεροποντή σε χωριό της Λαμίας

Μέσα σε πέντε ημέρες για δεύτερη φορά η Στύρφακα του Δήμου Λαμιέων, δοκιμάζεται από τη νεροποντή με τα μπαζωμένα ρέματα να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους και να παρασύρουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Την περασμένη Κυριακή μπορεί να υπήρξαν ζημιές στο οδόστρωμα, ωστόσο έστω και οριακά τα σπίτια την γλύτωσαν και μαζί με αυτά και οι κάτοικοι που απέμειναν να φωνάζουν για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μπάζα των έργων έφραξαν τους δρόμους του νερού από το βουνό, που επί χρόνια κυλούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς την κοιλάδα του Σπερχειού.

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής με μια δυνατή βροχή και χωρίς να έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ή ένταση, το φαινόμενο επαναλήφθηκε ακόμη πιο έντονο για αυτό και οι κάτοικοι πλέον φωνάζουν για να παρέμβουν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα. Ολόκληρες βαριές σιδερένιες πόρτες παρασύρθηκαν, δέντρα αποκολλήθηκαν και στα σπίτια το νερό έφτασε μέχρι τις πόρτες.

Στο σημείο έσπευσαν και πληρώματα της Πυροσβεστικής, τα οποία όμως κι εκείνα δεν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα σπίτια – παρά μόνο στους ανθρώπους – πριν την υποχώρηση των υδάτων, καθώς θα κινδυνεύσουν και οι ίδιοι.

localStorage.clear();


Πηγή