Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Νέος Κόσμος: Αυτό είναι το ΙΧ με τον βαρύ οπλισμό -Αναζητούν αν σχετίζεται με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

«Φύλλο και φτερό» κάνει η ΕΛ.ΑΣ το ΙΧ αυτοκίνητο με τον βαρύ οπλισμό, που βρέθηκε στον Νέο Κόσμo.

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι οποίοι αναζητούν εάν πρόκειται για το δεύτερο όχημα διαφυγής των δραστών της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν κάψει στον Σκαραμαγκά το ΙΧ με το οποίο έκαναν την αιματηρή επίθεση με καλάσνικοφ, σκοτώνοντας έναν 48χρονο με το παρατσούκλι «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» καθώς και τον κουνιάδο του.

Το αυτοκίνητο στο οποίο η Αστυνομία εντόπισε τον βαρύ οπλισμό
Το αυτοκίνητο στο οποίο η Αστυνομία εντόπισε τον βαρύ οπλισμό

Το operandum παραπέμπει σε επαγγελματίες

Δύο είναι τα ευρήματα στο ΙΧ που ενόπισαν αστυνομικοί στο Νέο Κόσμο, το οποίο οδηγεί σε υποψίες διασύνδεσης με την υπόθεση της διπλής δολοφονίας:

Το ένα είναι αυτός καθαυτός ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

  • 2 Καλάσνικοφ
  • 2 αλεξίσφαιρα
  • 3 πιστόλια
  • χειροβομβίδα
  • φυσίγγια

Το δεύτερο είναι ο προσεκτικός τρόπος που κινήθηκαν με το αυτοκίνητο, που παραπέμπει σε επαγγελματίες. Αφενός το είχαν κλέψει εδώ και μήνες, καθώς η ιδιοκτήτρια είχε δηλώσει την κλοπή του από την περιοχή της Νίκαιας τον Ιανουάριο. Αφετέρου, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, οι οποίες μάλιστα αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου και χρώματος.

Διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών, οι οποίοι το θεώρησαν ύποπτο και συνέκριναν τις πινακίδες με τον αριθμό πλαισίου που ήταν γραμμένος στο παρμπρίζ του οχήματος.

Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο -Με καλάσνικοφ, πιστόλια, αλεξίσφαιρα και χειροβομβίδα

Κορυδαλλός: Αυτό είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες -Με 50 σφαίρες εκτέλεσαν τα θύματα [εικόνες]

Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ την Πέμπτη, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, και συγκεκριμένα στην οδό Φανοσθένους.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν την ιδιοκτήτρια, η οποία είχε δηλώσει την κλοπή, και μάλιστα είχε αποζημιωθεί και από την ασφαλιστική.

Το αυτοκίνητο από το Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Κόσμου μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ στα δύο καλάσνικοφ θα γίνει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

To IX με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο
Φωτογραφία: iefimerida.gr

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ωστόσο έχει ενημερωθεί και το Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική.

To IX με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο
To IX με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο

Πηγή