Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νέος Chief Risk Officer της Τράπεζας Πειραιώς ο Ευθύμιος Κυριακόπουλος

Ο Ευθύμιος Κυριακόπουλος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, αναλαμβάνει από 1/1/2018 επικεφαλής της μονάδας Διαχείρισης Κινδύνων (Chief Risk Officer).

O κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς τον Μάιο 2017, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Chief Risk Officer, διατηρεί τις αρμοδιότητές του, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον συντονισμό των εργασιών εν όψει των stress tests, την εξέταση και υλοποίηση σεναρίων βελτιστοποίησης των λειτουργιών και του ισολογισμού.

Ο κ. Κυριακόπουλος διαθέτει ένα διευρυμένο σύνολο δεξιοτήτων και βαθιά τεχνογνωσία, που απέκτησε κατά τη διάρκεια των 20 ετών επαγγελματικής του εμπειρίας σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Managing Director της Goldman Sachs, έχει συμμετάσχει στο σχηματισμό επιχείρησης fintech, που είναι σήμερα εισηγμένη στο NASDAQ και έχει διατελέσει στρατηγικός σύμβουλος της Deutsche Bank.

Ο κ. Κυριακόπουλος κατέχει MBA with Honors από το Wharton School και Bachelor of Science στη Μηχανική και Αεροναυπηγική από το Πανεπιστήμιο Cornell.

Ταυτόχρονα, ο Ιωάννης Σταμούλης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, αναλαμβάνει Deputy Chief Risk Officer.

localStorage.clear();


Πηγή