Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Νέο επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος «συνόδευσε» αμερικανικό κατασκοπευτικό | ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ακόμη επεισόδιο εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ώρες στη Μαύρη Θάλασσα, με την ένταση στην περιοχή να ανεβαίνει.

Η Ρωσία σήκωσε ένα μαχητικό τύπου Su-30, το οποίο έσπευσε να «συνοδεύσει» ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου R-8A πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ρωσία: Θρίλερ με ουκρανικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα -Κατευθύνεται προς τo Στενό του Κερτς

Ρωσία: Νότα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για επικίνδυνους ελιγμούς μαχητικών στη Μαύρη Θάλασσα

«Μετά την απομάκρυνση του ξένου στρατιωτικού αεροσκάφους από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε επιτυχώς στο αεροδρόμιο της βάσης του» σημειώνει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό καταγράφεται εν μέσω ανησυχιών της Δύσης σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Μία ημέρα νωρίτερα, ρωσικά μαχητικά Su-27 είχαν επίσης σηκωθεί για να συνοδεύσουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Γαλλίας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια πτήσης τους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, χθες (9/12), το πλοίο «Ντονμπάς» του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού έπλεε προς το Στενό του Κερτς και δεν συμμορφωνόταν στις εντολές για αλλαγή πορείας, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).


Πηγή