Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Νίκος Βούτσης: Είναι αδιανόητο να επιβάλλεται μισός μισθός και μισή εργασία λόγω κορονοϊού

Αδιανόητη θεωρεί ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την πρόβλεψη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να επιλέγει να δουλεύει ο εργαζόμενος το μισό χρόνο από τον συμφωνημένο, με τα μισά λεφτά. «Πρέπει να υπάρχει απόλυτη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την απαγόρευση απολύσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ενεργητική παρέμβαση για τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», καλώντας την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επί τούτου το οικονομικό “μαξιλαράκι” ασφαλείας ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκη΄Ένωση έχει περάσει σε ουσιαστική κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας και στη ρήτρα διαφυγής από αυτό, αυτές οι δεσμεύσεις που ίσχυαν και λειτούργησαν καλά για να βγούμε στις αγορές, δεν ισχύουν πια. Επομένως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να καλύψει τα μεγάλα κενά στο σύστημα υγείας αλλά και στην εργασία» όπως είπε.
Τέλος, παραδέχθηκε ότι ορθώς λήφθηκαν εγκαίρως ορισμένα βασικά μέτρα από την κυβέρνηση όπως ήταν για παράδειγμα ο περιορισμός της κίνησης καθώς έτσι “διευκολύνεται η κατάσταση” στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Πηγή