Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Νίκος Παπανδρέου: Ζήτησε στην Ευρωβουλή την άμεση απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη

Την άμεση απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη ζήτησε ο Νίκος Παπανδρέου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε το αίτημα απελευθέρωσης του Φρέντυ Μπελέρη στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η κατά τα άλλα ομαλή διαδικασία των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία στιγματίστηκε από τις συλλήψεις πολλών υποψηφίων, και μεταξύ άλλων και του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κράτησή του. «Θα πρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», τόνισε.

Η ουσία της υπόθεσης, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, αφορά ζητήματα που άπτονται της Αλβανικής Δικαιοσύνης. «Η προστασία όμως βασικών δικαιωμάτων είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άλλωστε, τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παπανδρέου βρισκόταν στην Αλβανία ως παρατηρητής με αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, για να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου.

Η ομιλία του Νίκου Παπανδρέου στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής:


Πηγή