Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Η επικίνδυνη κλίση που πήρε το πλοίο, όταν τάνκερ προσπάθησε να του παρέχει τρόφιμα [βίντεο]

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στο βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, φαίνεται το πλοίο στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 700 μετανάστες, πώς γέρνει απειλητικά προς την μία και την άλλη πλευρά έτοιμο να βυθιστεί, την ώρα που τάνκερ του παρέχει τρόφιμα.

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό προέρχεται από τις κάμερες του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε τις κινήσεις του πλοίου, το οποίο βυθίστηκε.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια, λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών.

Στο βίντεο φαίνεται ότι λόγο της κλίσης οι επιβάτες που βρίσκονται στη μια πλευρά του πλοίου, σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα.

Ναυάγια στην Πύλο: Οι επιβάτες σχεδόν ακουμπούσαν τη θάλασσα από την κλίση

Μάλιστα, από την έντονη κλίση που παίρνει το πλοίο οι επιβάτες της αντίστοιχης πλευράς σχεδόν ακουμπούν την θάλασσα, δείγμα του πόσο ευάλωτοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε στο μοιραία πλοιάριο.

Τα μέλη του Λιμενικού Σώματος δεν αποδέχονται με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους -όπως αναφέρουν ξένα Μέσα- και υπογραμμίζουν ότι το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με το πλοίο στην Πύλο, στιγμές πριν το ναυάγιο:


Πηγή