Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΝΔ: Ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας

«Σαν σήμερα, πριν από 51 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω σχετικής ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 ετών από το πραξικόπημα.

«Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» απαγόρευσε την ελευθερία της έκφρασης και εκτόπισε, φυλάκισε και βασάνισε όποιον τόλμησε να εναντιωθεί στο πραξικόπημα που συνέβαλε καθοριστικά και στην Kυπριακή τραγωδία», προστίθεται.

Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπληρώνει: «Σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά και να προβληματίζει όσους λησμονούν ότι η δημοκρατία, παρά τις αδυναμίες της, παραμένει το μόνο πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την συνειδητή άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την κριτική σκέψη», τονίζεται καταληκτικά.

localStorage.clear();


Πηγή