Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Νετανιάχου: Επιβραβεύουν την τρομοκρατία οι χώρες που θια αναγνωρίσουν Παλαιστινιακό κράτος

Η συντονισμένη πρωτοβουλία Ιρλανδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας», υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αυτό θα ήταν ένα κράτος-τρομοκράτης. Θα προσπαθούσε να εξαπολύσει την (επίθεση που οδήγησε στη) σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε», αναφέρει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς και πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα παραμείνει απτόητο στο στόχο για ολοκληρωτική επικράτηση έναντι της Χαμάς

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα παραμείνει απτόητο στην επιδίωξη του στόχου του, ο οποίος είναι η ολοκληρωτική επικράτηση στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Οργή στο Ισραήλ: «Στρεβλό βήμα» η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από Νορβηγία, Ισπανία, Ιρλανδία -Ανακαλεί πρέσβεις

Σάντσεθ: Η Ισπανία αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους

Το Ισραήλ ανακάλεσε πρέσβεις απο ευρωπαϊκές χώρες

Η απόφαση αυτή από ευρωπαϊκές χώρες έφερε την άμεση αντίδραση του Ισραήλ. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τους πρεσβευτές του στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

«Σήμερα στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιρλανδία και στη Νορβηγία: το Ισραήλ δεν θα μείνει σιωπηλό αναφορικά με το θέμα ενόψει εκείνων που υπονομεύουν την κυριαρχία του και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς.


Πηγή