Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Νοτοπούλου: Η Μακεδονία και η Θράκη πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση

«Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ η απερχόμενη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως «η ενίσχυση και ενδυνάμωση της Βόρειας Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας», στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η τελετή έγινε ενώπιον εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και οι δύο υφυπουργοί συγκινήθηκαν και η συγκίνηση αυτή φάνηκε με το «σπάσιμο» της φωνής λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομιλιών τους.

«Οι προκλήσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά πρέπει να μας γεμίζουν με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της πολλής δουλειάς που έχουμε μπροστά μας», τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα ύστερα από δύο χρόνια στη θέση της προϊσταμένης του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 30 ετών και είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης.

«Στη Μακεδονία και τη Θράκη αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από βάθεμα της δημοκρατίας, από την ενίσχυση των παραγωγικών και κοινωνικών υποδομών, με εξωστρέφεια πάντοτε κι αυτό τον σκοπό ερχόμαστε να υπηρετήσουμε», είπε και συνέχισε: «Η δουλειά που ξεκινήσαμε δυο χρόνια πριν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προφανώς, δεν τελειώνει, ούτε μένει μετέωρη. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και εμείς επεκτείνουμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Γνωρίζουμε σε βάθος πλέον τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν αυτές τις περιοχές, γνωρίζουμε όμως και τους ανθρώπους. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με το ίδιο αίσθημα ειλικρινούς συνεργασίας θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε. Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ευελπιστούμε και οραματιζόμαστε να παραμείνει με μεγαλύτερη ένταση τόπος σχεδιασμού, αλλά και υλοποίησης παραγωγικών, αναπτυξιακών πολιτικών, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Μακριά από κλειστοφοβικές πολιτικές του παρελθόντος που καθήλωσαν και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Επισήμανε ότι ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης θα συνεργαστεί με άλλα υπουργεία στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενισχύοντας υποβαθμισμένες περιοχές με κοινωνικές υποδομές (σχολική στέγη, τοπικές μονάδες υγείας, δημόσια έργα κλπ).

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο διάστημα σε σκληρές εποχές για τη χώρα έστρεψε το βλέμμα και τη δράση της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε και δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να ανταποκριθούν στα όνειρα και τις αγωνίες των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ευχαρίστησε τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για τη συνεργασία που είχαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διπλανά γραφεία.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα στο ιστορικό μας υπουργείο, το υπουργείο των Μακεδόνων, των Θρακιωτών και όλων, φυσικά, των Ελλήνων», είπε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και έκανε έναν σύντομο απολογισμού του έργου της στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι έγιναν βήματα στον τομέα της ανάπτυξης και πολλές φορές η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Δήλωσε πως από τη θέση της υφυπουργού Εθνικής Αμυνας θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τη διεθνή γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και σημείωσε: «Η προσπάθεια μου για τη Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζεται. Εξάλλου ο τόπος μας είναι τα σύνορα της χώρας μας με τα υπόλοιπα Βαλκάνια και η ενίσχυση και ενδυνάμωση της Βόρειας Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας. Από το υπουργείο Αμυνας θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».

Δήλωσε υπερήφανη γιατί ήταν η πρώτη γυναίκα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που το υφυπουργείο παραμένει σε γυναικεία χέρια.

Μίλησε με θερμά λόγια για την Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε πως είναι ένας νέος άνθρωπος και με τη φώτιση και τη δύναμη του Θεού θα τα καταφέρει.

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έκλεισε την ομιλία της φωνάζοντας: «Ζήτω η Μακεδονία, ζήτω η Μακεδονία».

localStorage.clear();


Πηγή